luni, ianuarie 14, 2013

Nu te poti parasi. Armonizeaza-te.


Cand ceea ce spui nu corespunde cu ceea ce faci, cand tot ce oferi este nesiguranta, neincredere, durere si amagire... oamenii se indeparteaza, pe rand, de tine. Unul cate unul. Unii zabovesc un timp, incercand sa te inteleaga, sa te ajute, sa te ghideze, altii pleaca grabiti, fara sa le pese.
Dizarmonia indeparteaza sufletele.
Vine un moment cand ramai tu cu tine. Si dizarmonia ta.
Uneori iti vine si tie sa pleci. Si uite-asa ajungi sa fugi de tine. Sa nu te mai suporti. Sa te minti ca e bine, ca Ti-e bine. Poti face asta un timp. Apoi iti dai seama ca nu te poti minti la nesfarsit. Si realitatea bruta iti apare din nou dinaintea ochilor:  tu cu tine si dizarmonia ta. Si alaturi de toate astea... Neputinta ta de a te parasi pe tine.
E dureros... Doare ca naiba. Insa durerea e necesara, poate chiar esentiala uneori. Durerea te invata sa cauti solutii. Si incepi sa scormonesti tot. Dupa ce obosesti, te opresti o clipa si-ti amintesti Sa Respiri! E atat de bine sa Respiri. Doar sa respiri. Atat. Sa te bucuri de fiecare picatura de aer pe care o inspiri. Si brusc se linistesc toate. Solutia iti zambeste stand in fata ta sau te gadila dinauntrul tau, chicotind. Zvapaiata! A fost tot timpul acolo. Si s-a amuzat de tine cum ai incercat sa o gasesti peste tot, cu cata ardoare ai cautat-o atat de departe...
Acum stii ce ai de facut. Si totul pare mai simplu ca niciodata. Si te certi tu, pe tine, cum de nu ai fost asa "istet" de la inceput?!

Intreg Globul poate sa plece de langa tine si sa te lase singur, din diverse motive. Tu esti sortit sa ramai cu tine tot timpul. Daca ai inteles ca nu te poti parasi, incepe sa te armonizezi. Tu cu tine. Si apoi cu altii. Chiar Acum. Aici.

"Aleg echilibrul, armonia şi pacea şi le exprim în viaţa mea prin tot ceea ce fac!"

Niciun comentariu: