sâmbătă, iulie 27, 2013

Sens Unic

Cand avem probleme in cuplu avem tendinta de a ne refugia in bratele altcuiva, avand impresia ca astfel se va rezolva totul. Ne amagim singuri. Rezolvarile se gasesc acolo unde au aparut si problemele, adica intre cei doi. Nici o relatie nu se rezolva in….trei! Din contra, se complica. SI la sfarsit, vor plange mai multi. Se merita, oare?!
O relatie, mai ales una de lunga durata, poarta in ea toate momentele petrecute impreuna, care oricat de suparat ai fi acum pe partenerul tau, trebuie sa recunosti ca au fost si frumoase, pline de iubire, emotionante si tandre. Cand suntem suparati vedem doar partea rea a lucrurilor si mai ales credem ca nu mai exista nici o sansa de impacare. Nu luam in calcul ca am putea sa ne inselam…
Singurii de care depinde relatia noastra suntem Noi.
O relatie este ca o Floare care trebuie ingrijita in permanenta, nu numai la inceput. Ea trebuie udata periodic cu dovezi de dragoste, trebuie sa aiba parte de soare ocrotitor de fapte deosebite facute unul pentru celalalt, trebuie ferita de vantul puternic al orgoliului si nervilor de moment. 
O relatie este o Echipa. Cei doi trec impreuna prin multe. Si bune si rele.  Este nevoie de multa intelegere, rabdare, compasiune, tandrete si… Iubire.
Sunt momente cand unul devine vulnerabil, sensibil, poate depresiv din cauza problemelor zilnice si atunci, celalalt, cu rabdare, intelegere  si iubire, il ajuta sa isi regaseasca increderea, optimismul si pofta de viata. Echilibrul.
Am observant in ultima perioada cupluri dezbinate din cauza faptului ca unul dintre parteneri a evoluat mai mult decat celalalt… si cel evoluat spune/simte ca nu isi mai gaseste locul in acea relatie, ca nu mai au ce vorbi, nu mai au nimic impreuna, nu mai are ce sa salveze din acea relatie. Oare? Un om evoluat are acces la raspunsuri mai inalte si la rezolvari mai de …Sus decat celalalt. Si totusi, alege sa lase totul balta si sa plece sau si, mai rau, sa isi traiasca viata in parallel alaturi de altcineva. Oare de ce se intampla asta?  Sa o luam logic… Un om evoluat  este propovaduitor al Luminii, purtator al Luminii si raspanditor al Luminii. O relatie paralela, ascunsa de ceilalti, in speranta ca nu o vor gasi niciodata, reprezinta o Umbra. Deci Intuneric.  Nu?! Deci, judecand logic, cel in cauza se crede evoluat si plin de Lumina, dar, in realitate, alege Intunericul ca rezolvare a problemelor lui. Intuneric este si orgoliul care il face sa se creada mai sus decat partenerul sau, Intuneric este si relatia paralela, Intuneric sunt si minciunile pe care este nevoit sa le serveasca celorlalti din momentul in care a ales un drum ascuns, Intuneric este si ceea ce emite el continuu prin frica de a nu fi descoperit de cineva si judecat si hulit si pus la zid… Intuneric, Intuneric, Intuneric…  Poate ca e o lectie din care fiecare are ceva de invatat sau poate e inconstienta sau nepasare… 
Au spus-o si altii, o spun si eu, din tot sufletul, ca relatiile sunt o forma extraordinara de Scoala, ca ne ajuta sa evoluam mai repede si sa invatam mai bine si mai repede lectiile vietii. Dar asta nu ne da dreptul sa folosim aceasta credinta drept paravan pentru mofturile, frustrarile si fanteziile noastre neimplinite inca in acea relatie stabila. Ne mintim singuri. Ne umplem singuri de Intunericul cel mai intunecat, pierdem Iubirea si Lumina si ne ratacim. Ca apoi, tot noi sa ne plangem ca nu am avut noroc, ca soarta a fost cruda cu noi, ca nu ni se ingaduie sa gasim Fericirea si ca numai noua ni se intampla toate relele pamantului…  De fapt, totul este atat de simplu: ce am semanat, aia culegem.  Ce emitem, aia primim. Suntem direct raspunzatori pentru ceea ce cream in viata noastra. Viata noastra, ca viata noastra, insa  e pacat ca in nepasarea noastra ranim atatia oameni aflati, si ei, pe drumul lor de evolutie, poate mai la inceput decat noi (oare?)…  Cine ne da dreptul sa ne jucam cu vietile celorlalti?
Faptul ca suntem evoluati, dragii mei “evoluati”,  nu ne da dreptul sa calcam in picioare suflete, sa ucidem vise si sa taiem aripi.
Lumina si Iubirea nu fac rau niciodata, nu provoaca durere, nu se ascund de nimeni si nu distrug vieti.
Lumina si Iubirea nu pot merge impreuna cu mandria, orgoliul, minciuna, nepasarea si inselatoria.
Lumina si Iubirea au doar Sens Unic.

Lumina si Iubirea creeaza, nu distrug!



Sau, mai pe scurt...

Nu poti merge si Inainte si Inapoi in acelasi timp.

Trebuie sa te hotarasti!

Niciun comentariu: