joi, octombrie 21, 2010

9 sfaturi pentru femeile îndrăgostite de un bărbat însurat (www.eva.ro)

1. Gândeşte-te de ce ai ales o relaţie imposibilă. Chiar dacă nu ştiai că e însurat, e foarte posibil că în interior să existe anumite reţineri ale asumării unei relaţii, care să te ducă la alegeri de acest tip de relaţie. Şi dacă e vorba de asta, nu vei putea depăşi această etapă decât prin tine însăţi, nu prin celălalt.

2. Nu transforma relaţia într-o competiţie cu cealaltă, în care te simţi mai iubită dacă obţii mai mult în raport cu ce obţine ea. Competiţia îţi va activa sentimente şi comportamente negative, care îşi vor face efectul în timp.

3. Nu te transforma în a doua soţie. Încercând să îl faci să se simtă vinovat şi responsabil pentru tine, pui presiune asupra lui şi te responsabilizezi pe tine. Iar încercând să obţii lucrurile pe care le doreşti, punând zilnic presiune asupra lui, rişti să îi creezi un sentiment de sufocare, în care să rămână doar pentru că se simte tot mai vinovat.

4. Nu da necondiţionat doar pentru că îţi e frică să nu te părăsească. Îi creezi sentimentul că tu dai fără ca el să se responsabilizeze în relaţie şi va lua până când te va stoarce de energie şi de iubire.

5. Nu te minţi singură şi nu îl lăsa să te mintă. Dacă eşti în relaţia asta, asum-o cum e în acest moment, nu te amăgi că se va schimba.

6. Nu te simţi vinovată. E alegerea lui să fie în această relaţie, la fel şi a ta. Nu e vina ta că el nu a găsit o altă modalitate de a fi fericit, dar nu îl lăsa să te responsabilizeze pe tine pentru alegerile sale.

7. Nu îl lăsa să te folosească pentru a-şi rezolva problemele din cealaltă relaţie. Dacă faci asta, rişti să rămâi cu un gust amar şi cu o încredere în tine şi în oameni care va fi greu de restabilit.

8. Nu îl crede că e o victimă. Bărbaţii implicaţi în mai multe relaţii pot avea texte foarte înduioşătoare, care de obicei găsesc victime perfecte. Nu îl lăsa să te încarce. Dacă alegi să îi fii alături, cere-i măcar demnitate.

9. Gândeşte-te bine la ce îţi doreşti de la această relaţie, apoi gândeşte-te la limitele acesteia, pentru că nu întotdeauna poţi obţine ce îţi doreşti. Apoi, ia o hotărâre în consecinţă. Cel puţin, dacă alegi să fii în continuare acolo, vei ştii de ce eşti.

4 comentarii:

ana maria tatucu spunea...

eu as da un singur sfat: ganditi-va la voi intai daca meritati asta.

Enchanting Me spunea...

Foarte frumos spus, Ladybook.
Insa sunt atat de multe femei indragostite de cate un barbat insurat si atat de multe femei care-si asteapta barbatul sa vina de la alte femei... Si-mi pare ca e pacat sa-ti ratezi viata aiurea in numele unei iubiri imaginare...

Interzisa. spunea...

Hmm, crede-ma, cand am vrut sa devin amanta.... nu m-am gandit la niciun lucru ...din cele 9. Poate daca ma gandeam era mai bine.

Enchanting Me spunea...

Inca nu e timpul pierdut sa te gandesti.