luni, august 10, 2009

Ganduri intr-o dimineata linistita...

Azi sunt mai linistita, mai impacata cu mine, mai vesela, mai impacata cu situatia, mai sigura pe mine... insa mai sunt multe intrebari care imi ocupa neuronii...
Ma intreb: a avea o relatie cu un barbat insurat iti permite sa te mariti oricand cu alt barbat? Iti da dreptul sa ai paralel o alta relatie cu un alt barbat? Inseamna ca esti o femeie libera care poate face ce vrea? Cand vrea? Cu cine vrea? Iti da alte drepturi decat o relatie cu un barbat liber? E altfel?
El are o nevasta... O insala cu tine.... Pe tine te insala cu ea... De aici vine intrebarea... Tu nu ai avea dreptul sa faci la fel? Daca el ar afla ca il inseli s-ar supara? Ar avea acest drept?
Oare aceste lucruri depind de faptul ca el este insurat sau nu? Oare e obligatoriu daca o insala pe ea cu tine sa te insele si pe tine cu ea? Oare trebuie sa se plateasca cu aceeasi moneda?
Poate ca tine mai mult de sentimente, de educatie, de planurile pe care ti le-ai facut deja cu acea persoana... A fi insurat nu e o boala incurabila, nu e o vina... Uneori este doar o stare de fapt... Remediabila.
Barbatul insurat este si el un om ca toti oamenii, cu bune si rele, cu sentimente, cu pareri, cu dorinte, cu esecuri, cu vise, cu nevoi, cu frustrari, cu planuri, cu dezamagiri, cu bucurii, cu impliniri... Se poate sa fie un barbat care sa stie sa aprecieze mult mai bine o femeie, un sentiment, o situatie tocmai pentru ca este insurat, tocmai pentru ca ea nu a stiut sa ii ofere astea desi el si le-a dorit atat de mult..., tocmai pentru ca el stie cum ar fi fost sa le aiba si cum nu le-a avut... Depinde de cum a fost educat si de ce sentimente are pentru tine si pentru sotia lui... depinde de multe...
Poate sa te adore si sa devii centrul universului lui sau te poate folosi ca pe o simpla pereche de ciorapi...
Si totusi, cred ca mai depinde de ceva... Ceva ce tine de tine... Si de ea! Dar mult mai mult de tine! Tu esti cu un pas in fata ei! Esti noua pentru el, te vrea, te viseaza (ueori chiar si cu oschii deschisi), te cere, te admira, te place, te adora! El te-a ales pe tine! Si a avut motive sa o faca! Asa ca o mare parte din viitor depinde de felul cum raspunzi la dragostea si cerintele lui : ce ii oferi, cum il faci sa se simta, ce atitudine ai... Cred ca depinde foarte mult de asta.
Un barbat insurat isi insala sotia pentru ca ii lipseste ceva. Prea putini insala de dragul de a insela sau din plictiseala... Barbatii sunt fiinte simple si comode, carora daca le oferi acele putine si simple lucruri de care au nevoie sunt in stare sa te adore pana la sfarsitul vietii si dincolo de ea!
O insala cu tine pentru ca tu ai acel ceva! Paradoxal, ai un avantaj! Insa trebuie sa stii ca nu e pentru totdeauna. E un avantaj de care ar trebui sa fii constienta, pe care ar trebui sa il reinventezi de fiecare. E unul din multele avantaje (poate cel mai important!) pe care il ai in fata barbatului pe care il iubesti. (Si care, poate, te iubeste si el..., desi nu iti arata, desi uneori nu esti prea sigura ca e asa...) Indiferent daca e insurat sau nu... Indiferent daca isi insala sau nu sotia cu tine! E poate acelasi avantaj pe care l-a avut ea atunci cand i-a raspuns: “Da!” .... Un avantaj pe care ea nu a stiut sa il pastreze, sa il foloseasca spre binele ei si-al lui..., un avantaj de care ea poate nici nu a fost constienta, de care poate nici nu i-a pasat...
Un barbat care te iubeste azi nu este obligat sa te iubeasca mereu... O relatie pe care o ai azi nu e obligatoriu sa fie pentru totdeauna… Indiferent daca e insurat sau nu... Insa poti avea intotdeauna un barbat langa tine daca stii sa te reinventezi periodic, daca stii sa il asculti, sa il intelegi, sa ii fi aproape, sa ii oferi ce are nevoie, sa fi tandra, feminina si sexy, sa ii intuiesti dorintele, sa il validezi ca barbat, sa il faci sa se simta important, sa se simta liber chiar daca este atat, atat de Al Tau!!!
A avea o relatie nu e simplu... e o arta, arta de a fi impreuna, de a imparti, de respecta, de a nu te impune brutal, de a convietui, de a oferi si a stii cum sa primesti... Nu poti sa fi pur si simplu tu insuti. Trebuie sa stii sa te joci...
In timp, trebuie sa stabiliti impreuna regulile jocului... Si sa le schimbati din cand in cand....
E foarte, foarte, foarte important sa nu devina o rutina, sa nu se plictiseasca nimeni, sa nu aiba nimeni senzatia ca trebuie sa renunte la ceva, sa nu se simta nimeni in plus, sa nu existe frustrari, sa aveti intotdeauna ceva sa va spuneti, sa aveti motive sa radeti cu pofta, sa aveti momente de liniste, de intimitate individuala, sa va daruiti cu pasiune la fel ca in prima zi.... Toate astea se construiesc. Impreuna! Nu ti le garanteaza si nu ti le ofera nimeni. Nu poti sa ai pretentia ca un lucru sa fie bun, frumos, extraordinar, fara sa faci nimic in sensul asta...
Iubeste ca si cum nu ai mai iubit pana atunci... Fii tandra ca si cum nu ai mai fi fost atat de tandra pana atunci... Joaca-te ca si cum nu te-ai mai jucat niciodata la fel... Ofera-i iubire, caldura, intelegere, libertate... Ofera-i tot! Dar fa-o asa cum nu o face nimeni... Fa-o mereu altfel decat o faci chiar si tu de obicei!
Cred cu tarie ca o relatie depinde foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte mult de femeie!

Niciun comentariu: